Hjemmeside for Vema Interiør med kart og forhandlerportal

Vi hjalp Vema Interiør med oppgradering av deres hjemmeside til et moderne og brukervennlig design. Vema Interiør hadde behov for en hjemmeside med forhandlerportal med innlogging, samt brukervennling og moderne fremvisning av produkter de produserer.

Det var et omfattende prosjekt med mye utviklingsarbeid for Vema Interiør sin nye hjemmeside. Når vi startet opp delte vi opp i 3 faser for å gjøre arbeidsflyten enklere. Design ble ferdigstilt og godkjent av kunden før vi satte i gang med å utvikle tilpasset kart og forhandlerportal med innlogging.

Vi delte prosjektet opp i 3 deler:

  • Utvikling av responsivt design for hjemmesiden
  • Spesialtilpasset kart for forhandlere med geolokasjon og søk
  • Utvikling av forhandlerportal med innlogging

Vema Interiør er Norges største produsent av innvendig solskjerming. VEMA er produsent av plissé / Duette®, persienner, lamellgardiner og rullegardiner for innendørs bruk. VEMA spesialtilpasser for alle bredder og lengder og leverer til forhandlere i hele Norge.

Hjemmeside med responsivt design

I dag er det like viktig med godt design for smarttelefon og tablet, som det er for vanlig desktop (PC). Opptil 60-70% av brukerne benytter smarttelefon når de surfer på nettet idag. Derfor la vi stor vekt på design og brukervennlighet for smartelefon når vi utviklet ny hjemmeside for Vema Interiør.

Responsivt design fungerer slik at innholdet justeres automatisk etter hvilken platform du surfer med. En smarttelefon har helt andre dimensjoner enn det en pc-skjerm har. Innholdet legger ser derfor helt annerledes og det er her vi hjelper våre kunder med å tilpasse design og innhold, slik at brukerne enklere finner fram på hjemmesiden.

Les også: Hvordan få rask hjemmeside og høy score i Google Page Speed

Tilpasset kart med søk

Vema Interiør har forhandlere over hele Norge. På den gamle hjemmesiden var fremvisning av forhandlere i en punktliste. Den var lite innbydende og ikke lett å finne nærmeste forhandler. Derfor ønsket kunden et kart hvor man kunne søke med postnummer eller sted, forså finne nærmeste forhandler ut ifra søket.

Vi utviklet og tilpasset forhandlerkart for Vema Interiør med søk og geolokasjon. Vi har begrenset søket for land, slik at det kun er mulig å søke på postnr og sted i Norge.

I tillegg justerte vi design på selve kartet og “pin” med kundens logoikon som vises i kart.

Test ut kartet her.

Forhandlerportal med innlogging

Vema Interiør en egen lukket side hvor forhandlerne enkelt kunne logge seg inn for å laste ned produktbilder, brukermanualer og m.m. Dette skulle ikke vises i google-søk, derfor har vi utviklet eget system som gjør PDFer og bilder skjult på nettet. Kun de som logger inn har tilgang til innholdet.

Forhandlerportalen har også responsivt design (mobiltilpasset) og innholdet justeres automatisk etter hvilken enhet du surfer med.

Her er en sniktitt av forhandlerportal, slik den ser ut på desktop:

Oppsummering for Vema Interiør

Et givende og utfordrende prosjekt hvor vi har fått testet ut kreativiteten og tekniske ferdigheter. Vi startet opp prosjektet i midten av mars 2020 og hadde klar ny hjemmeside for publisering i starten av juni 2020. Samarbeidet med Vema Interiør har gått smooth og vi takker for oppdraget!