Skijakten 2021: Design av brosjyre og skipost | Gjøvik Toten

Spennende design-oppdrag for Skijakten vinteren 2021 på Gjøvik og Toten. Vi har utført design av brosjyre, skipost / plakat ute langs skiløypene og annonse. I tillegg definert bruk av bruk av fonter og farger for å få en helhetlig profil.

Skijakten er et nytt konsept, det ligner litt på Stolpejakten som har blitt veldig populært. Skijakten går ut på å finne “poster” langs skiløypene i Gjøvik og Toten området, VIPPS noen kroner og man er med i trekningen om å vinne flotte premier og du får samtidig få en flott skitur!

Design av brosjyre for Skijakten

Brosjyren skulle vise hvor du kan finne skiposter og info om Skijakten vinteren 2021. Begynte med blake ark og kun tekst fra Word dokument, så her var det frie tøyler på design. Kreativiteten ble satt i gang!

Første vi tenkte var at gode illustrasjonsbilder, som enkelt forklarer hva Skijakten går ut på, burde utgjøre stor del av designet. En illustrasjon forklarer bedre enn tusen ord. Vi designet to skiløpere som går mot en “Madshus-ski” med en post på.

Her kan du se illustrasjonen for brosjyren vi designet:

Skijakten 2020 / 2021 - to skiløpere på vei til post i skiløypa på Gjøvik og Toten

Når illustrasjonen var på plass satte det godt grunnlag for videre design av brosjyren. Bruk av farger var inspirert fra Gjøvik- Toten og Langrenn sine skidresser og hjemmeside. GTLangrenn står bak konseptet av Skijakten og da var det naturlig å benytte farger som assosieres med Gjøvik- Toten og Langrenn.

Et morsomt og kreativ designprosses med brosjyren, her er resultatet:

Skijakten Gjøvik vinteren 2021 Brosjyre designet av essDesign
Skijakten vinteren-2021 Brosjyre

Dette er eksempelbrosjyre, nøyaktig beskrivelse av poster og plassering på kart kommer.

Skijakten Gjøvik og Toten vinteren 2020 2021 - Brosjyre designet av essDesign
Skijakten Gjøvik og Toten vinteren 2020 2021 – Brosjyre designet av essDesign

Les også: Logo og hjemmeside for CC Helse, Gjøvik

Skipost / plakat for Skijakten

Skijakten hadde behov for et eget design av skipost / plakat som skal festes på en Madshus-ski og sette ute i skiløypa. Dette er posten folk skal finne ute i marka langs skiløypene.

Bruk av font og tydelig tekst er avgjørende at folk klarer å lese plakaten / posten på avstand. Hvilken post det gjelder er satt i stor skriftstørrelse, samt VIPPS. Vi valgte også sette inn en QR-kode, slik at folk enkelt kan skanne og betale (ps. bildet nedenfor er eksempel på QR-kode). Hvis man ønsker å lese mer, må man gå nærmere, noe som er en naturlig måte å sette opp tekst på.

Her er eksempel på post du kan finne ute i Gjøvik- og Totenmarka vinteren 2021:

Skijakten 2021  post skiløype Gjøvik Toten Sparebank
Dette er eksempel på post / plakat, riktig VIPPSnr finner du ute langs skiløypene.
Finn ut mer på skijakten.no

Les også: Byggefirma på Hadeland med ny hjemmeside

Avisannonse for Skijakten

Skijakten har med samarbeidspartnere, hvor støtten går til de satsende i Gjøvik Toten Langrenn. Dette er flott konsept hvor samarbeidspartnere får sponsorlogo på avisannonser, i tillegg på postene ute i skiløypa.

Med godt grunnlag fra brosjyre og post/plakat laget vi annonser med samme design. Planen er å benytte annonsene til Oppland Arbeiderblad, for å formidle budskap at du har mulighet til å være med på Skijakten 2021! Avisannonse når ut til mange lesere av OA-avisa og da er dette et godt medium.

Avisannonsen designet på samme måte som brosjyre og skipost for å gi en god god gjenkjennelseseffekt.

Skijakten 2021 Avisannonse - Sulland Gjøvik
Eksempel på avisannonse for Skijakten 2021

Med et godt illustrasjonsbilde dannet det grunnlaget for designet. I tillegg er tydelig og lesbar tekst viktig på post/ plakat ute i marka, samt avisannonse.

Håper du får lyst til å være med på Skijakten. Det vil komme mer info og riktig kart ganske snart. 🙂