Hjemmeside med nettbutikk for Fjord Minerals

Et givende prosjekt hvor vi hjalp Fjord Minerals med ny nettbutikk og hjemmeside. Vi gjorde design og utvikling helt fra scratch. Målet med egen nettbutikk direkte fra Fjord Minerals AS er å nå ut til nye kunder, vise frem referanser og enkelt kunne kjøpe produktene på nett.

Fjord Minerals er Norsk produsent av mineralproduktene Crampfix, Blue Fish, Crampfix Superwarm og Lactate Control. De selges i sportsbutikker over hele landet og direkte på deres hjemmeside fjordminerals.no Toppidrettsutøvere (internasjonalt) og mosjonister benytter produktene.

Fargebruk

Vi startet med å velge ut farger. Mørkblå og rød farge hentet vi ut fra deres logo. Hjemmesiden skal gjenspeile det rene produktet de produserer, hvor mineralene er hentet fra Norsk fjord. I tillegg til mørk blå og rød, ble også hvit farge en stor del av designet på hjemmesiden. Hvit gjenspeiler rent og du kan stole på at produktet ikke er forurenset Noe som samsvarer med det Fjord Minerals ønsker å formidle.

Bruk av farger sier mye om uttrykket man ønsker å gi brukene og bedriftens visuelle identitet.

Design av hjemmesiden

Bruk av surfing på nettet med smarttelefon er nå helt opp i 80%, basert på tall fra Google Analytics for våre kunder. Mobilvennlig design og oppsett tilpasset for mobil er helt essensielt.

For hjemmesiden til Fjord Minerals startet vi først med å designe menylinje, forside og footer (bunnlinje). Definerte en designmal for bruk av tittel og brødtekst for hjemmesiden. Vi kom ganske raskt frem til designet, da kunden ønsket at den skulle ligne en del på den gamle hjemmesiden de hadde før. I tillegg designet vi utstede for nyhetssidene, arkiv og referanser.

Vi tar høyde for at hjemmesiden skal laste raskt, noe som er gunstig for Google PageSpeed. Dette er viktig med tanke på søkeroptimmalisering, har du en hjemmeside som er rask til å laste, vil du komme høyere opp i Googlesøk.

Les også: Hvordan få høy score i GooglePage-speed

Proffsyklist Alexander Kristoff har gode erfaringer med Crampfix og benytter produkter fra Fjord Minerals under trening og konkurranser. Nedenfor ser du oppsett av både nyheter og referanser:

Slik har vi designet oppsettet for nyheter og referanser for fjordminerals.no

Vi designer hjemmesider helt etter kundens ønske og har frie muligheter til design. Dette er det beste vi vet ved å designet nye hjemmesiden, nemlig kreativiteten rundt et nytt og moderne design!

WordPress benytter vi som publiseringsløsning for våre hjemmesider. WordPress er meget brukervennlig for kundene å gjøre endringer selv på hjemmesiden og vi tilbyr opplæring i hvordan man redigerer og publiserer innlegg selv. Over 75 milioner nettsider benytter WordPress over hele verden. Fokuset er brukervennlighet for at “mann/kvinne” i gata skal kunne redigere selv. I tillegg oppdaterer de jevlig programvare, noe som gjør det til en sikker publiseringsløsning for å unngå hacking / spam. Vi hjelper våre kunder med å sette opp Innstallasjon og gjør hjemmesiden så sikker som mulig.

Hjemmeside med nettbutikk

Etter at designmalen for hjemmesiden var på plass, startet vi med oppsett av nettbutikken. Vi benytter WooCommerce for nettbutikken. Den er brukervennlig og har mange muligheter til å legge til ekstra funksjoner for nettbutikken. I verden er det ca 3,8 milioner nettbutikker som benytter WooCommerce, så det er en slagkraftig løsning for en god nettbutikk.

Her kan du se hvordan produktene redigeres og administreres i backend:

Målet med Fjord Minerals nettbutikk er å selge produkter til utlandet, derfor la vi inn forskjellig fraktkostnad, basert på hvilket land kjøperen kommer ifra. Det er en del jobb å sette opp riktig funksjoner i WooCommerce. Vi satte opp funksjon som gjør det enkelt å genere faktura og pakkseddel for sendinger.

Vi hjalp kunden med å legge inn deres produkter, samt spesifikasjoner og tekst. Deretter designet vi også produktsidene.

Her kan du se hvordan produktvisingen er i nettbutikken (frontend):

Nettbutikk produkter Fjord Minerals AS

Inne på produktet har vi designet oppsettet slik:

Betalingsløsning for nettbutikken

Betalingsløsning er satt opp med Stripe (kortbetaling) og etterhvert kommer vi til å implementere VIPPS som betalingsløsning i tillegg. Vi hjalp kunden med å sette opp konto i Stripe og konto for VIPPS. Det er gratis å opprette konto hos Stripe, men de tar ca 3% for hvert kjøp.

Etter hvert kan det hende vi legger også til PayPal som betalingsløsning, da denne er mye brukt internasjolat.

Hjemmeside med to språk – Norsk og Engelsk

For å nå ut til internasjonale kunder har vi utviklet hjemmesiden med to språk; Norsk og Engelsk. Ved enkelt klikk kan du velge mellom to språk. Vi har hjulpet kunden med å oversette til engelsk. Oversettelsen gjør det mulig å få all tekst, både produkter i nettbutikk og artikler oversatt til Engelsk. Det er mulig å legge til flere språk om kunden ønsker det ved en senere anledning.

Oppsett av nyhetsbrev, MailChimp

For å opparbeide en god e-postliste, for å sende ut gode tilbud, laget vi konto i MailChimp. I det nettbaserte programmet MailChimp kan du lage nyhetsbrev, lagre e-postliste og sende ut nyhetsbrev. Det er gratis å opprette konto og sende for 2000 antall personer på e-postlista.

For at nye innmeldinger skal komme automatisk i e-postlisten i MailChimp, la vi inn en API på hjemmesiden. I tillegg designet vi innmeldingsskjemaet på hjemmesiden.

Øverst til høyre ser du design av innmelding for nyhetsbrev. Dette er inne på en artikkel. Innmelding til nyhetsbrev finnes også på forsiden til fjordminerals.no

Nyehtsbrev - Crampfix under trening og konkurranser

Markedsføring og drift av hjemmesiden i 2021

Samarbeidet vår med Fjord Minerals AS går over 1 år og vi skal i 2021 gjøre markedsføring i sosiale medier og utvikle innhold på hjemmesiden for å se hva som vil trigge mest mulig salg. Ved hjelp av grafisk utforming av Facebook-annonser, plakater og strategisk oppsett av innhold på hjemmesiden blir det spennende å se hva det vil gi av omsetning i 2021!

Her kan du se Fjord Mineral AS sin nye nettbutikk og hjemmeside: